T-paidan suunnittelu

Saatiin todella mielenkiintoinen projektin, jossa me suunnittelimme oman t-paita-designin. Se oli osa media-alalla toimimiseen kurssia, mutta koronan takia emme pystyneet käydä painon-puolella ollenkaan. Mutta tehtiin design valmiiksi kuitenkin.

T-paidassa painoala piti olla noin A4. Designin suunnittelussa on hyvä katsoa kuinka graffat tai tekstit sijoitetaan paitaan. Etsin netistä t-paita mockup-kuvia ja sijoitin designin t-paidan keskellä sopivasti. Varo kaulusta ja kainaloa, kun suunnitelet designiä.

Idea

Uskon lauseseen ’a rolling stone gathers no moss.’ Elämäni aikana olen asunut eri paikoissa ja mielestäni se teki elämästäni rikkaamman. Nyt kun olen muuttanut Intiasta Suomeen ja ylittänyt rajat, uskon, että molemmista paikoista on tullut osa identiteettiäni. Siksi ajattelin, että sana ’Findian’ kuvaa parhaiten minua. Parhaat puolet molemmista maasta.

T-paita tehdään tasoprässillä, mutta selvitä millaisia vaatimuksia suunnitteluun tulee, jos t-paita painettaisiin seripainossa (tunnetaan myös nimellä silkkipaino).

Paitojen painatus

Paidan materiaali pitää olla vähintään 70% puuvillaa. Valtaosa t-paidoista on painettu seripainossa.

Löysin netistä tietoa ’Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat’ artikkelista. Kannattaa lukea jos haluatte lisää tietoa. Tässä pikku osa artikkelista:

’Digitaalisella painatuksella sen sijaan tehdään pieniä painoeriä ja valokuvamaisia, värikkäitä printtejä, joissa on ohut sormituntuma. Seripainotekniikalla painovärit painetaan paidoille tasoina. Jokaiselle painovärille tehdään oma työkalu, jota kutsutaan nimellä seula. Painoseulat ovat tiheää verkkoa, jotka päästävät painovärin läpi kohdista, joissa painatus on. Seripainatus tunnetaan myös nimellä silkkipainatus. Nimi juontaa juurensa painatustavan alkumetreille, jolloin seulat valmistettiin silkistä.’

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: