Vihreiden flyerit

Mikä on Flyer? 

Flyer tai suomeksi lentolehtinen, joka on yleensä mainosta mikä sisältää enemmän tietoa tietyistä tuotteista tai palveluista. Se on yksi-sivuinen ja on painotuote. Yleensä tulostetaan monta kappaletta ja jaetaan ihmisille joko messuilla, kaupungilla, erilaisissa tapahtumissa, ostoskeskuksessa jne., Tarkoituksena on, että flyerit antavat lisää tietoa kiinnostuneille asiakkaille, että sen kautta he pääsevät lukemaan tärkeää tietoa etsimistään tuotteistaan ja löytävät helposti kaikki yhteystiedot.  

Suunnitteluvaiheessa on aina hyvä muistaa vähentää tekstin määrää flyerissa, koska nykyään ei kukaan jaksa lukea pitkiä tekstejä. Teeman mukaan on hyvä tehdä sopiva pohja, missä on sopiva väri ja fontti maailma.  

Projekti

Tällä kertaa saatiin asiakas projektina vaali-flyereiden tekemistä. Kuntavaalit ovat tulossa ja olen suunnitellut Nokian Vihreille kaksi vaaliflyer –pohjaa kahdessa eri koossa: A6 ja 99 x 210 mm. Tein yksi pohja pystysuuntaisena ja toinen vaakasuuntaisena.  

Designille oli annettu etukäteen tärkeää sisältötietoa, kuten ehdokkaan nimi, ikä, titteli, vaalinumero, maksajan tiedot (Nokia vihreät) sekä puolue. Piti olla tarkka ja piti noudattaa huomiota Vihreän puolueen visuaaliseen ilmeeseen. Minusta se oli todella kiva tehtävä, koska tuli asiakkaalta selkeä ja etukäteen mietittyä tietoa tehtävistä. Oli tärkeät tiedot värimaailmasta, fonteista ja logosta. 

Saatiin eri linkki, jossa oli mainittu Vihreän puolueen visuaalisen ilmeen. Lisää tietoa löytyy täältä: https://www.vihreat.fi/vihreiden-visuaalinen-ilme/ 

Suunnittelu

En ole käyttänyt InDesignia pitkään aikaan koulussa ja tästä tuli hyvää kertausta. Etsin netistä inspiraatiota eri flyer-designeistä ja sen perusteella yritin tehdä oman tyylisen pohjan Illustratorilla. Yritin molemmissa flyereissa tuoda eri tyylejä. Pidin vaakasuuntaisesta pohjasta enemmän ja olin niin iloinen, kun sain tietoa, että se tuli valituksi.😊 

Minusta kuvalla, ehdokas numerolla ja nimellä on suuri merkitys ja sen takia yritin fontti-koolla korostaa sitä. Maksajan tiedot ja Vihreän logon pistin alareunaan.  

Käytin tässä ekaa kertaa InDesignin Data Merge -työkalua. Sen kautta oli mahdollista asettaa samaan pohjaan useamman eri ihmisen eri tiedot. Tiedot piti tallentaa Excelissä .txt muodossa. Data merge- työkalua käytetään, kun pohja on kokonaan valmis.  

Tärkeitä asioita mitä opin tässä tehtävässä: 

  • Jos datamerge tulisi onnistua, täytyy muistaa laittaa aluksi kuva frame kuville. 
  • Teksteille luodaan aina teksti laatikot. Ja sen tekstilaatikon tulee olla yhtä iso, kun pisin tekstikin. Fontti tulee olla sopivan kokoinen, jotta pisin teksti mahtuisi laatikkoon. 
  • Excel sivulla pitää kirjoittaa kaikki tiedot oikeassa järjestyksessä.  
  • Kun on painotuote, muista laittaa 3mm bleedit eli leikkausvarat aina. 
  • Datamerge mielestäni on todella hyvä työkalu, jotta kyseisiä eri tekstejä saa nopeammin laitettua monelle eri sivulle.   
Pysty versio

Lähteet: Mainos vs flyer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: