Tredu: Media-alan esittelyvideo

Videoiden sisällöt ovat kasvuissaan nopea mobiililaiteteknologian ja hyvien internet-yhteyksien vuoksi. Videomarkkinointistrategia on ollut suurin ja tärkein osa kaikista markkinointi strategioista. Videon kautta tuotteet ja firmat saavat enemmän näkyvyyttä. Nykyään kaikki SoMe kanavat sisältävät aika paljon videosisältöä.

Tänään koulussa ajattelimme, että kannattaa käyttää hyödyksi videosisällön tuottamista omaa oppilaitoksen markkinoinnissa. Aloitimme tekemään noin kolme-minuuttinen media-alan esittelyvideo, jonka kautta haluaisimme markkinoida Tredun mahtavaa julkaisutuotannon- ja painoviestinnän alan, tuleville opiskelijoille.  

Koska tämä oli suuri projekti, piti kuvata paljon materiaalia. Sovimme, että tehdään porukalla töitä ja jokaisella annettiin omia vastuu alueita.

Miten tehdään markkinointivideota?

Niin kuin tiedätte, videotuotanto sisältää aina kolme eri osa-aluetta, esi-tuotanto, tuotanto ja jälkituotanto.

Pre-production tai Esi-tuotanto:

Script/ käsikirjoitus:

Niin kuin sanotaan, ’hyvin suunniteltu on puoliksi tehty’. Ensin kirjoitin Media-alan esittely videolle käsikirjoitusta. Aioin tehdä englanniksi media-alan esittelyvideon. Käsikirjoituksen perusteella teimme kuvaus listan, jossa kirjoitettiin millaisia kuvia halutaan ottaa.  Sitten myös kirjoitimme haastattelu kysymyksiä valmiiksi. Minulla on tapana kirjoittaa käsikirjoituksen kahdella palstalla Video ja Audio, jossa kirjoitan selkeästi miten editointi etenee. Audio palstalla kirjoitin käsikirjoituksen ja -haastattelutekstit ja kirjoitin myös clip info ja time-koodit mistä ne video-klipit ovat otettuina. Video-osassa kirjoitin, mitkä kuvat sopivat siihen.

Tässä pientä osaa käsikirjoituksestani:

Osaa käsikirjoituksestani

Production/ Tuotanto:

Tässä vaiheessa porukka lähti innokkaasti kuvaamaan Broll kuvia ja haastatteluja.

Broll:

Ne ovat kuvituskuvia tai päämateriaalien ympärille rakennettavia ekstramateriaaleja, jolla saadaan videosta visuaalisesti kiinnostavampi ja samalla ne elävöittävät haastatteluja. Käsikirjoituksen ja haastattelujen perusteella ajattelimme kuvata broll noin kuudesta eri aiheesta kuten: painosali, valokuvaus, suunnittelutyö, verkkosivujen teko ja yleiskuva tiloista. Sen lisäksi saimme opettajalta pari valmiiksi kuvattua materiaalia ja haastatteluja.

Voice Over:

Voice over tai spiikki antaa videolle informatiivisuutta ja eloa. Kokeilin nauhoittaa voice-overia itse. Mutta en tiennyt, että se voi olla niin monimutkaista. Nauhoitin viisi kertaa, kunnes sain hyvän käytettävän voice-overin. Kantapään kautta opin paljon. Tässä muutamia vinkkejä, jos haluatte nauhoittaa voice-overin.

  • Käyttäkää hyvää mikrofonia ja tarkistakaa että kaikki asetukset ovat kunnossa. Koska jälkikäteen korjaaminen on paljon vaikeampaa.
  • Katsokaa, että olette hiljaisella paikalla, kun nauhoitatte. Käyttäkää mikrofonin päällä pehmustetta, joka auttaa minimoimaan kovien konsonanttien, kuten ”p” ja ”b” aiheuttamat häiritsevät äänet.
  • Minun kokemukseni mukaan, kun seisoin ja nauhoitin spiikin sain paremmin lopputuloksen. Ennen nauhoitusta on hyvä harjoitella ja lukea koko käsikirjoitus läpi äänellä.
  • Puhe pitää olla selkeä ja elävä. On hyvä tarkistaa miten lausutaan, jos ollaan epävarmoja jostain sanasta tai asiasta.
  • Jos mokataan, se on aina hyvä aloittaa koko lause uudelleen, joka editoinnissa helpottaa korjausta.
  • On hyvä juoda vettä välillä:)

Kuvaus:

En saanut paljon aikaa perehtyä videokuvaukseen. Kun oli mahdollista, käytimme tripodia, mutta kun niitä oli vaan 2 kappaletta koulussa, käytimme tripodia vaan haastattelussa. Kameran käyttö vaatii vielä harjoittelua mielestäni.

Post production/ Jälkituotanto:

Editoimme Adobe Premiere Pro ohjelmalla.

Videoeditointi:

Voice-overin mukaan laitoin eri broll klippejä. Valitsin tausta musiikkia.  Kokeilin väri määrittelyä. Sain pari video klipille valon välkkymisen poistettua. Ystäväni Sannin ehdotuksen mukaan laitoin kaksi samanlaista klippiä päällekkäin alkuperäisen klipin päälle jossa oli valon välkkymisongelma, ja laitoin yhden framen eteen. Sitten käytin opacitya: laitoin toiselle klipille 67 ja ensimmäiselle laitoin 36. Se auttoi vähentää välkkymistä aika paljon.

Ääni:

Tällä kertaa perehdyin myös äänipuolelle. Käytin voice-overilleni ja haastattelulle pari audio-efektiä, joka korosti äänen laatua, kuten hard limiter (-3db), multiband compressor, parametric equaliser ja vocal enhancer. Samalla myös käytin EQ-background voice-asetuksen, joka on ääni frequency säätö. Käytin myös constant power audio-effectin musiikille.

Captions:

Kuulovammaisten ja kielen-oppijoiden lisäksi tekstitys palvelee kaikkia käyttäjiä. Premiere Pro 2021 versiossa tuli uusi ‘Captions’ työkalu, mikä auttaa helposti laittamaan tekstityksiä. Nykyään, kun monet katsovat videoita puhelimella somessa yleensä äänettömällä, tekstitykset ovat hyvä ratkaisu.

Lopputekstit:

Yleensä ei tule paljon mietittyä lopputekstejä. Mutta nyt kun ollaan media-alalla ja opimme typografiaa ja sen vaikutusta. On hyvä harjoitella sen käyttöä ja vaikutuksia. Alussa minä käytin isoa fontti-kokoa ja lopputekstin järjestykset olivat sekavia. Sitten yritin tuoda kaikille teksteille yhtenäisyyttä. Yritin tuoda selkeää eroa ihmisten rooleihin/titteleihin ja nimiin. Käytin Tredun logossa olevaa sinistä fontin väriä title-kohdalla ja valkoiset tekstit henkilöiden nimille.

Mitä opin?

Vaikka Premiere Pro on tuttu ohjelma minulle, oppiminen ei koskaan lopu. Ohjelma kehittyy koko ajan ja ilo on sitä, kun opin aina jotain uutta. Linkin kautta pääsette katsomaan lopputulokseni. Haluaisin kuunnella teidän mielipiteitänne. Tässä linkki Youtube-videosta joka auttaa voice-overin laadun parantamiseen:

Media-alan esittelyvideo

Lähteet:

https://www.topiastolli.com/viestimaakarinblogi/b-roll

https://www.youtube.com/watch?v=bZwujAPKSIE&t=190s (linkki voice-overin parantamiseen)

https://www.kuulu.fi/voice-over/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: