Postimerkkisuunnittelu kilpailu

Saimme todella mielenkiintoinen tehtävän koulussa. Pääsimme osallistumaan postimerkkisuunnittelu kilpailuun. Posti järjesti yhteistyössä Grafian ja Kuvittajat ry:n kanssa postimerkkien suunnittelukilpailun. Deadline kilpailuehdotuksille oli 26.3.2021. Kilpailun teemana piti suunnitella onnittelutervehdyksiin sopivia merkkejä. Pääpalkinto oli 2500 euroa. 

Kilpailuun tavoitteena oli löytää kuvitusta tai visuaalisen ilmettä vuonna 2022 keväällä julkaistaviin onnittelupostimerkkeihin. Kilpailijoita pyydettiin käsittelemään aihetta yleisesti kaikkiin onnitteluihin sopivaksi, ei vain yhtä tiettyä tilaisuutta tai tarkoitusta. 

Piti valmista ja toimittaa postille, vaakamallinen kilpailutyö, joka on kiinnitettynä A4 kokoiselle pahvilevylle. Työhön piti myös lisätä Suomi Finland tekstit, sekä kotimaan ikimerkkiä tarkoittava suomen karttasymboli. Kilpailutyön koot voidaan määritellä itse.  

Suunnittelu 

Mietin mikä tuo iloa minulle ja se oli luonto, perhe ja rakkaus. Lähdin etsimään inspiraatiota netistä sen perusteella. Sitten aloitin piirtämään emon ja tipun, jolla oli sydämen muotoinen ilmapallo suussa. Tein koko projektin Illustratorissa ja samalla harjoittelin pen-toolin käyttöä. Katsoin youtube tutoriaalin ja teen postimerkki tyyppinen pallo reuna. Samalla piirsin suomen kartta itse ja lisäsin Suomi Finland tekstit. Kysyin ystävältäni Essilta ehdotuksia parantamiseen ja lähdin muokkaamaan sen perusteella.  

Sitten kun työ oli valmis tulostin ja lähetin todella kiireellä postille ja unohdin laittaa tärkeitä informaatioita mitä piti laittaa. Jouduin tulostaa uudelleen ja tällä kerta varmistin, että kaikki tiedot ovat oikein ja lähetin postille. Phew! 

Mitä opin? 

Opin että vaikka kuinka kiire asialla on, aina hyvä tarkistaa, että kaikki pakolliset asiat ovat hoidettu. Opin myös pen-toolin käyttöä ja onnistuin jopa piirtämään Suomen kartan ja ihmiset tunnistivat mitä yritin piirtää. 😊 Niin kuin koulu kaverini Laura sanoo ‘hauskinta on ylittää itsensä, joka päivä.’ 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: