Moodboard 

Moodboard on visuallinen työkalu, jonka avulla voidaan käsittää oma visualliset ideoita. Tässä voidaan käyttää kuva kollaasi, jossa on erilaista kuvia usein otettu ilmaista kuva pankeista ja voidaan myös lisätä haluamme fontti ja värit.  Se on käytetty eniten muotoilun alalla projektien suunnittelu vaiheessa.  

He ovat myös erinomainen tapa parantaa projektin tyyliä ennen sukeltamista varsinaiseen suunnitteluprosessiin. Ne ovat resursseiltaan ja ajalta paljon pienempi sijoitus kuin mallit ja prototyypit, ja ne voivat kertoa paljon lopullisen ulkoasusta. 

CAMERON CHAPMAN 

Miksi käytetään moodboard? 

  • Se voisi olla hyvää pohja, jonka perusteella voidaan perustaa oma tyyli ja väri maailma projektille. Se on yksi taulukko, jossa kerätään kaikki inspiraatiota.  
  • Kun on vaikea selittää visuallista ideoita, moodboard toimii hyvää viestinnän työkaluna. Moodboard selkeyttää ideat ja auttaa ilmaisemaan oma visiomme tiimille. 
  • Se on hyvää lähtökohta, jonka perusteella voit fokusoida ajatukseen ja suunnitella selkeä rakenne omia projektia varten. 
  • Moodboardin avulla voidaan suunnitella verkkosivut, otta valokuvia, koti sisustusta jne. Joka projekti, jossa on muotoilun tarve, voidaan suunnitella moodboardin kautta.  

Miten luodaan moodboard? 

Kaikki lähtee ideasta. Jos on mielessä joku teema, sitten voit kuvitella ja kysyä semmoisia kysymyksiä kuten millaista tunteita haluaisit herätä katsojalle, mikä väri maailma sopii parhaiten ja miksi, mikä on tuotteen käyttötarkoitusta ja millaista fontti vie viestisi parhaimmillaan eteenpäin. Millaista ajatuksia se herätä? Voit etsiä niitten perusteella kuvia joko ilmasta kuvapankkista tai voisit itse kuvata. Sen jälkeen voit rakentaa kuva kollasi, jossa voit listata kuvat, väri ehdotukset, fontti ehdotukset jne., On olemassa Canva jossa löytyy valmis pohja, jossa voit lisätä omat ehdotukset, mutta suosittelen että tekisit joko Illustratorissa, PhotoShopissa tai InDesignissa oma tyylinen pohja, mitä helpottaa, kun lähdet oikeasti toteuttamaan tehtävän. Jos et tykkää käyttää digitaalinen työkaluja voit piirtää ja liittää kuvat, vaikka lehdestä, mainoksesta, julisteesta jne., Tärkeintä on, että löydät oma tyyliin moodboardin kautta.  

Minun moodboardit 

Meillä oli tehtävänä tehdä 8 eri kuva koosta kuvasarjan. Ennen lähdin kuvamaan, haluaisin perehtyä mitkä ne 8 eri kuvakoot ovat ja heidän käyttötarkoitusta. Se oli todella hyvää harjoitusta, koska sen kautta sain selkeästi erottaa ja osata millaista pitää olla eri kuvakoot. Teen kaksi eri moodboardeja jossa oli eri tunnelma. Yksi fokusoi minimalismiin teeman ja toisella oli musta valkoinen teemana.  Kuvat ovat otettu www.pexels.com kuvapankki sivulta. Kuva näky alussa.

Lähteet: 

https://www.toptal.com/designers/visual-identity/guide-to-mood-boards

https://interiorstylehunter.com/what-is-a-moodboard-and-how-to-create-one/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: