Adobe Premiere Pro

Yksi kiinnostava asiaa media-alalla on se, että yksi aiheesta voidaan luoda miljoonia luovia asioita ja joskus jopa yhdestä sanastakin. Siis tänään tehtävänä oli juuri sitä. Meidän piti suunnitella, kuvata ja editoida noin kahden minuutin videon, aiheesta ‘muutos.’  Kuvaukseen annettu aika oli kaksi tuntia, mutta onneksi oli viikonloppu ja sain rauhassa 2 päivää ideoimaan ja kuvamaan. Tehtävän tarkoituksena oli perehtyä Adobe Premiere Pro editointi ohjelmaan. Se on jonkun verran tuttu ohjelma minulle, mutta opetuksesta sain lisää vinkkejä, miten ammatillisesti käytetään ohjelman.  

Idea

Se lähti yksi lauseesta ‘Ainoa elämässä oleva vakio on muutos.’ Se pitää paikansa! Eikö niin? Videon kautta yritin tuoda esille suuria ja pieniä muutoksia, mitä tapahtuu minun elämässäni. Videon aloitukseen valitsin ihanan tunnelmallinen aloituskuva herättämään mielenkiinto. Aloitin isosta asiasta kuten menin naimisiin, tulin auringosta lumeen siis Intiasta Suomeen ja sitten siirryin abstraktisesti näyttämään useita eri muutoksen aiheita. Siemenestä synty yrtit, vesi jäätyy, puupalikoista rakennettu leikki kerrostalo tippuu ja lopuksi kynttilän puhallus kertoo muutoksesta omalla tavalla.  

Video Editointi (Adobe Premiere Pro) 

Jos haluaisit luoda videoita, Adobe Premiere Pro ohjelman avulla tässä pikaohje: 

 • Ennen kuin aloitat editoimaan on tärkeä, että ensin luodaan kansio aiheen nimestä. Esim. Muutos. Tässä vaiheessa on hyvä muista, että nimetään selkeäasti ja mieluimmin pienemmillä kirjaimella. Ja sen sisällä luodaan eri kansiota nimeltään: 
  •  raakavideo – jossa siirretään kaikki kuvattu video klippeja 
  • sound – jossa tallennetaan kaikki videolle tarvitseva audio : musiikit ja sound efektit 
  • proxy – jossa media encoderin sisällöt tallennetaan 
  • premiere – jossa tallenetaan videon sequence
  • export – ja lopuksi tässä tallennetaan kaikki valmis videon versiota.  T
 • Sitten avaa Adobe Premiere Pro ja luo uusi projekti. Esim. Projekti – muutos. Sitten paina – import – ja valitse raakavideo ja sound kansiot ja tuo kaikki video ja audio klipit projektiin.
 • Sitten luo uusi sequence samalla nimella ja tallenna aiemmin luotu, ’premiere’ kansiossa. File –> New Sequence –> Muutos -> Premiere. Tässä on hyvä valita sinulle sopiva asetukset sequence, settings ja tracks kohdassa. Kuvassa lisää tieto. 
New sequence asetukset
 • Seuraavaksi käsikirjoituksen mukaan aloittaa editoimaan. Laita sopiva musiikki, sound efektit ja loppu tekstit. Lopuksi tehtiin värimärittely ja sound balance.
 • Lopuksi exportoidaan videon valmis versiota. Tehtiin monta versiota videosta ja palautuksen mukaan yritimme parantaa videomme.
 • Asetukset: File –> export –> media – format: H.264, output folder: muutos/export, export video ja audio, 1920×1080, use maximum render quality -> export. Kuvassa näkyy lisää asetukset. 
Export media astukset

Tässä linkki, josta pääsette katsomaan miltä minun ‘muutos video’ näyttää:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: