Logojen luominen negatiivisen tilan avulla

Logo on graafinen merkki, tunnus tai symboli, jota käytetään julkisen tunnistamisen ja tunnustamisen edistämiseen. – Wikipedia

Logo on yrityksen tai brändin nimen graafinen esitystapa. On eri tapoja luoda logoa. Tänään koulussa pohdimme negatiivisen tilan käyttöä logon luomisessa. 

Mikä on negatiivinen tila? 

Se on optisen illuusio muoto. Siis ensi silmäyksellä ei välttämättä tunnistetaan logon idean, mutta lähemmässä tarkastelussa selviä se piilotettu viesti. Ympyrässä oleva kuvioiden jättämä tyhjästä tila antaa logolle muotoa. Tänään tehtävänä oli luoda oma brändiamme. Siis jokainen meistä piti luoda logoa oma nimi kirjaimesta, jossa käytetään negatiivisen tilan hyödyksi. Oli mielestäni todella haastava tehtävä. Illustratorin käyttö on ihan alku vaiheessa, joten tämä tehtävä tuntui monimutkailta.  

Lähde: https://mattimattila.fi/negatiivinen_tila.html 

Miten käytetään negatiivisen tilan logossa? 

Onneksi on olemassa Google! Sieltä etsin inspiraatiota. Teen monta eri versiota omasta logostani ja kun Illustratorin käyttö sujuu logon tekeminen myös helpottaa. Tässä pikaopas logon luomiseen, negatiivisen tilan avulla: 

  1. Ensin avasin uusi tiedosto Illustratorissa. Käyttää CMYK, jos on painotuotteelle tarkoitettu ja RGB jos on näytölle tarkoitettu. 
  1. Sitten etsin sopiva fontin Adobe fontista. 
  1. Seuraavaksi kirjoitin oma nimi kirjaimet KN. Valitsin molemmat ja paina Object – create outlines nappain. Lisäsin kirjainten välistä etäisyyttä. 
  1. Kun minä harrastan valokuvausta, ajattelin, että se olisi hyödyllistä, jos saisin negatiivisen tilan avulla piirtää ja korostaa kameran.  
  1. Teen 3 eri versiota tästä (näky kuvassa). Aluksi piirsin line toolin avulla kameran reunat ja sitten piirsin kamera linssin keskellä. Opettaja Soile ehdotti, että ei tarvi laittaa kameran reuna viivat, kun hänen mukaansa se oli aika selkeä ilman sitä, että logon keskellä on jo kameraa. Siis sieltä tuli toinen versiota. Seuraavaksi lähetin kuvan perheelleni ja kun he eivät tunnistaneet siitä, ajattelin tehdä kolmas versiota logostani. 
  1. Viimeisessä version tekemiseen, sain ystäväni Essilta vinkkejä, joten sain lisää ideoita. Ensin vaihdoin fontin. Valitsin kalligraphia luokasta fontin, ja teen creative outlines kirjaimelle ja ankkuri pisteiden muokkaamisen avulla piirsin kameran. Lopullinen versiota tykkäsin eniten. Laitoin omassa SoMe kanavissa ja kysyin mielipidettä ja selkeästi se näytti olevansa ‘clear winner.’ Tästä pääsette katsomaan minun Instagram postaukseni:  https://www.instagram.com/p/CMgxP_7BwfI/

Niin kuin sanotaan, lopussa kiitos seisoo! 

PS: Hei kertokaa kommentissa kumpi versiota sinä pidät ja miksi? Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: