Värivihkoa InDesignilla

Tänään tehtävänä oli etsiä tietoa netistä väreistä ja koosta niitä vihkoksi InDesignilla. Jokainen meistä sai yhden värin, ja väreistä piti etsiä tietoa kuten värin symboliikka, historia, käyttötarkoitus, psykologinen ja kulttuurinen merkitys jne., Minun värini oli kulta. Kun kaikki löysivät tietoa, laitoimme yhdellä kansiossa Mac serverillä. Samalla, teeman varten etsin sopivia kuvia ilmaisissa kuvapankeissa kuten http://www.pexels.com ja konvertoin kaikki kuvat CMYK:ksi photoshopissa koska se oli painotuote.

Minun värini oli kulta

Tässä pikaopastusta miten luodaan vihkoa:

  1. Ensin teen etu- ja takaa kannelle kuvan Illustratorissa. Voitte myös etsiä kuvia, ilmaisia kuvapankeista, jos ette halua tehdä omia designeja. 
  2. Avasin uuden tiedoston InDesignissa. Asetukset: Koko A5 ja 148 x 210 mm, 20 sivua (matkan varrella minulla tuli olemaan 28 sivua), marginaalit UP 10 mm ja Border 20 mm, 2 palstaa jokaisessa sivussa, paitsi etu- ja takakannessa. On hyvää muistaa painotuotteiden sääntöjen mukaan bleedit aina 3 mm. Tärkeä tietoa tässä oli, että sivumäärien piti olla neljällä jaollinen. 
  3. Seuraavaksi loin A ja B Masterit. B masteri oli etu- ja takaa kansiolle tehty koska heidän tyylinsä oli erilainen. 
  4. Seuraavaksi teen ’Paragraph styles’. Se antaa samaa tyyli teksteille jokaisessa sivussa ja antaa visuallisesti tasapainoa. Paragraph stylesissa tärkeät asiat oli luoda tyylit niille: Pääotsikko, Väliotsikko, Leipäteksti, Sisennetty, Leipäteksti ja Lähteet. Sen kautta voidaan antaa jokaiselle kohdalle samanlaisia typographia, indents and spacing, hyphenation, color jne., 
  5. Seuraavaksi place komennoilla lisäsin tekstit. Kun lisätään, kuvat on hyvää käyttää ensin rectangle frame box työkalun, jonka avulla saadaan sopiva reuna kuvalle ja sitten taas place komennoilla lisäsin kuvat sopivasti. Jos halutaan, että koko kuva mahtuisi sopivasti valitulla reunalla, sitten voidaan käyttää fit content proportionally työkalun. Sen lisäksi käytin erilaisia työkaluja kuten transparency, opacity, arrange -send to back, add new page jne., 
  6. Lopuksi kun kaikki sivut ovat tehtynä lisäsin johdanto ja sisällys sivua. Sisällys sivun tehtiin layout – table of contents työkalulla ja tallensin tiedostoon PDF muodossa.  Lähdin lopuksi sellaiselle tulostimelle, joka tekee taitot ja nitoo vihkoon valmiiksi. Sitten arkkileikuri koneella saatiin valkoiset reunat pois ja vihko oli valmis. 
Minun lempi sivuni

Mita opin?

En koskaan luonut vihkoa elämässä. Kun sain valmiin vihkon käteeni, se oli todella palkitseva. Nyt arvostan kaikkia alalla olevia ihmisiä enemmän. Ymmärsin enemmän typografiasta. Joskus on hyvää myös katsoa mitä silmille sopii ja suunnitella sen mukaisesti. Näytössä väri oli pehmeämpi, verrattu tulostettuna. Ymmärsin InDesignin toimintaa. Typografia, tekstien taitto, kuvan muokkaus, väri ja kontrastin voima tuli esille tässä tehtävässä. Se oli todella mielenkiintoista tehtävä ja ikuisesti tekisin sitä, koska siellä on aina jotain uutta opittava. 

Toivon iloa teille keltainen värin kautta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: