Omakuvapankin tekeminen kännykällä! Onnistuuko?

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa. Valokuvan kautta voidaan liikuttaa ihmisiä tunteellisesti. Tänään yksi asia mikä opettajan sanoista eniten jäi mieleen oli, että hieno valokuva ei ole laitteesta kiinni vaan valokuvaajasta. Tämän ajatuksen perusteella, tehtävänä oli rakentaa Media-alan oma kuvapankki kännykällä.  Ensiksi tehtävänä oli etsiä ilmaisista kuvapankeista kolme erilaista kuvaa, joista saimme inspiraatiota ja sen perusteella kuvasimme omat kuvat. 

1 Aihe: Opiskelu 

Vasemalla oleva ensimmäinen kuva on Kulik stephanin ottama kuva, mikä löysin http://www.pexels.com kuvapankista. Mielestäni tykkäsin kuvan sommittelusta. Siinä oli hyvä kontrasti. Valon ja varjon välillä on hyvää tasapainoa. Kännykällä yritin kuvata samanlaista kuvaa. Kuvasin pro asetuksella (ISO oli pienemmällä ja käytin manual focus). Kun suurin osa kuvasta oli pimeä, piti paljon miettiä kuvakulmaa ja valoa. Käytin yhden lisä valon mikä näkyy kuvassa, sekä tietokoneen näyttö antoi riittävästi valoa kaverin kasvolle. Sommittelussa kolmannen säännön mukaan minun kaverini istuu sopivasti viivojen risteytyksessä. Jälkikäteen mietin, että olisi ollut hyvä tsekata kuvan asetuksia etukäteen saadakseni hyväälaatuisen kuvan. Mutta silti onnistuin mielestäni hyvin kuvasisällön nopean tuottamisen kannalta. 

2. Aihe: Tulevaisuus

Kun teema oli tulevaisuus, tuli mieleen heti konseptina Hollywood elokuvat, time travelling, avaruus jne., Löysin Ali pazanin ottama kuvan www.pexels.com sivulta. Siellä oli kaikki mitä minun mielikuvissani oli – jännitys, uutuus ja uteliaisuus. Otin kaveristani lähikuvan jossa hän koskee näyttöä, ja minun inspiraatio kuvani on taustalla. Otin lähikuvan koska haluaisin korostaa kaverini ilmettä. Yritin saada saman väri- ja valomaailman kuin inspiraatio kuvassa. Editoinissa lisäsin exposure ja highlight säätöä.

3. Aihe: Yhteistyö ja Idea (Käsidesi mies ja uusi normaali)

Inspiraatio kuva @www.pexels.com

Täällä kertaa yhdistin kaksi teemaa. Inspiraatiota sain ‘yhteistyö’ hakusanalla löydetystä kuvasta www.pexels.com sivulta. Tykkäsin kaikkien käsien pyöreästä muodosta ja sieltä tuli idea mikä oli ajankohtainen – korona! Siis haluaisin korostaa, että noudattamalla hyviä hygienia sääntöjä ja riittävää etäisyyttä fyysisesti, koronaakin voidaan itkettää. Ideana oli esitellä meidän ruokailutilassa oleva ‘käseidesi mies ja uusi normaali.’  Kuvasin ulkona koska päivänvalo oli paljon parempi kuin luokan valo. Tässä kuvassa lisäsin valkoisuutta ja sen avulla poistin paperin kuvasta niin, että näyttäisi siltä, että korona on siellä lumessa itkemässä:)

Before-after versiota kuvastani

Editointi työkalu: Photoshop Express

Viimeinen kuva oli kaikkein eniten muokattu jälkikäteen. Käytin crop, whites, colour splash asetuksia. Muissa kuvissa käytin brightness, highlights ja exposure asetuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: