Meidän taukomme

Video ilahduttaa, mietityttää, itkettää, viihdyttää, rentouttaa, ärsyttää ja naurutta. Luovan alan vahvuus on, että meillä on potentiaali vaikuttaa ihmisiä. Sen takia pitää aina toimia vastuullisesti. Kun tehdään videoita, kannattaa miettiä kenelle tehdään sisältöä? Mikä on sen tarkoitusta?  

Tänään tehtävänä oli, luoda video omasta tauosta. Vaikka aihe kuulostaa yksinkertaiselta, se on vaatinut paljon miettimistä. Video-tuotanto on tuttu minulle silti nopea sisällön tuotanto oli haastava.  

Videotuotanto aina sisältä kolme tärkeä vaihetta

  1. Esituotanto ja suunnittelu vaihe: Tämä on ensimmäinen vaihe ja todella tärkeä mielestäni, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se myös säästää aikaa ja antaa suuntaa mihin mennään. Tässä vaiheesta tehty päätökset normaalisti vaikuttavat lopputuloksen, kustannuksen, ajankäyttämisen, ihmisten palkkaamiseen, aikatauluttamiseen jne., Isomassa tuotantoprojekteissa tässä vaiheessa saadaan käsikirjoituksen kuntoon, castingit tehtynä, kuvauspaikan etsiminen, luvat kuntoon jne.., Aiheesta, tuotannosta ja budjetista riippuen aikamäärä esituotannolle vaihtele. Esituotannossa suunnittelin ideani ja kirjoitin lyhyt käsikirjoituksen ideasta. Koska tauko symboloi rentoutuminen ja hauskuus minulle, päätin tekemään videon huumorin taidolla. 
  2.  Tuotantovaihe: Tässä vaiheessa alkaa kuvaamista. Tuotantopäällikkö yleensä valmista callsheet tai kuvausaikataulua. Callsheet:ssa on merkättu scriptin mukaan kaikki tarvitseva tiedot. Siellä on kirjoitettu jokainen kohtaus jotka kuvataan päivän aikana. Siis se sisältä esiintyjien aikataulu, koko tiimi tiedot, rekvisiitta, propsi lista, ruokailu aikaa jne.,  Koulu tehtävä oli vaan harjoitus ja minä toimin sekä tuotantopäällikkönä että kuvaajana:) Kuvasin käsikirjoituksen ja tilanteen mukaan. 
  3. Jälkituotanto: Tässä vaiheessa tehdään kaikki kuvattu materiaalin editointi, ääni/ tausta musiikki kuntoon, värimäärittely, voiceover nauhoitus ja projektin mukaan grafiikka ja animointi. Koulu harjoituksessa perehdymme Adobe Premiere Rush videoeditointi ohjelmaan, mikä on mielestäni pikkusen parempi kuin Adobe Spark. Se oli todella helppo tapaa saada video editoituna ja sopii SoMe videolle. Etsin ilmaisia humori musiikin netistä ja käytin tausta musiikkina.  

Kaikkein parasta oli katsoa kavareiden videota koko porukalla ja päivä oli täynnä naurua ja iloa. Niin kuin sanotaan ’Aina ilon kautta’! Tässä on minun tekemäni video:

Meidän taukomme Tredussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: