Zapfino

Tänään koulussa, perehdyimme eri kirjaintyyleihin. Mietimme kirjaintyylien luonteista, heidän käyttötarkastustansa jne., Zapfino fontin kaunokirjoitustapa, heti houkutteli minua. Sopivasti tehtävänä oli perehtyä jonkun tiettyä fonttiin ja tehdä siitä infografiikan.  

Tarina zapfinosta: 

Hermann zapf
November 8, 1918 – June 4, 2015

Herman Zapf on saksalainen kirjainmuotoilija, joka suunnitteli Zapfino kirjaintyylin. Ammatiltaan Hermann oli opettaja, joka opetti kalligrafiaa ja myös hän työskenteli erilaisessa julkaisutuotanto yhtiöissä. Zapfino fontti kuuluu kalligrafisen kirjainperheeseen. Se perustuu aakkosiin Zapf, joka kirjoitettiin alun perin vuonna 1944. Kirjasimena se käyttää laajasti ligatuureja ja hahmomuutoksia. Esimmerkiksi kirjain ‘e:lla’ on todella paljon variota. Zapfino on luonteiltaan tyylikäs, hienostunut, elegantti ja tunnelamallinen. Mutta luettavuudelta heikko. Käyttöyhteys voi olla hääkutsukortti, otsikkoihin jne.,  

Herman Zapf teki yhteistöitä Davide Siegel ja Gino Leenin kanssa ja he yhdessä haluaisivat luoda uuden kirjainlajiin. Siegel luopui projektista ja aloitti uuden elämän. Myöhemmin zapf työskenteli linotyypi firman kanssa ja Zapfino fontin julkaistiin vuonna 1998. 

Eri verkkoyhteisöissä scarlet-väristä isoa kirjainta A Zapfino-kirjasimessa on käytetty epävirallisena symbolina, joka edustaa ateismia. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: