Millainen oppija olet?

Sanotaan, että me olemme enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Mutta samalla ne asiat mitkä erotavat meitä, tekee meistä ainutlaatuisia. Tänään pohdittiin koulussa, millaisia oppimistyylejä meillä kaikilla on olemassa ja miten meidän mieli toimii? 

Niin kuin tiedätte, ihmisellä on viisi perusaistia: näköaisti (visuaalinen), kuuloaisti (auditiivinen), tuntoaisti (kinesteettinen), hajuaisti (olfaktorinen)  ja makuaisti (gustatorinen).  

Teimme koulussa ’miellejärjestelmien perustestin’ ja vastauksen perusteella sain nämä tulokset. 

Visuaalinen 20 % 
Auditiivinen 10 % 
Kinesteettinen 70 % 
 
Tuntoaistiin pohjautuvat kinesteettiset havainnot olivat havaintomaailmassani selkeästi hallitsevina. En itse tiennyt mitä ’kinesteettinen oppija’ käytännössa tarkoittaa ja etsin tietoa netistä.  

'Kinesteettinen oppija oppii tunnustellen ja kokemuksen kautta parhaiten. Hänelle on tärkeää, miltä jokin asia, esine tai liike tuntuu. Esimerkiksi miltä vaatteet tuntuvat hänen päällään tai millaiselta tuoli tuntuu istua. Opiskelutilanteessa – esimerkiksi tenttiin lukiessa – tämä tarkoittaa, että ympäristön pitäisi tuntua mukavalta. Kinesteettinen oppija hahmottaa ihmisten tarkoitukset ilmeiden, eleiden ja liikkeiden kautta.’ - www.ekonomivalmennus.com

Kun sain tietoa netistä, tämä selitti minun oppimistyyliäni paremmin. Ilmeet, eleet ja ympäristöt vaikuttavat minuun erittäin paljon.  Pohdin lisää millaisia oppimistyylejä on olemassa ja millainen tyyli itselläni on? Innokkaasti taas lähdin testaamaan millainen oppija minä olen, tekemällä oppimistyylien arviointitestin. Vastauksen perusteella sain nämä tulokset: 

Osallistuja  12 
Tarkkailija  15 
Päättelijä     11 
Toteuttaja   14 

Vaikka tulosten perusteella sain enemmän pisteitä tarkkailijan ja toteuttajan osuudelta, eroprosentti kaikkien välillä on kuitenkin pientä. Ja ihan sen takia uskon, että jokaisessa tehtävässä on varmasti eri vaatimuksia, mutta loppujen lopuksi kaikki menee hand-in-hand.  On hyvä tietää, että olen yhtälailla tarkka ja samalla myös yritän toteuttaa tehtäviä. Siis kuuntelen muita, teen havaintoja, pohdiskelen rauhallisesti ja samalla olen innokas kokeilemaan uusia asioita ja kärsivällisesti löydän ongelmiin ratkaisuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: